Første valpekull

At det ikke bare er valpekos og en dans på roser å være oppdretter visste jeg. At det kan bli både tårer og frustrasjon var jeg forberedt på, og at det kan gå både opp og ned – og det kan skje ting hele veien. Det jeg ikke var forberedt på var hvor utrolig tungt det er å miste et kull (eller i dette tilfellet en valp). Bris begynte oppblokkingen i går, alt forløp seg normalt og etter boka og ut på natta/tidlig morgenen var det tydelig at noe var på gang. Det gikk ikke mange minuttene fra første pressrie til Bris hadde født en liten og livløs hannvalp, på 246 gram. Både vi og Bris jobbet iherdig med han men det var tydelig at han hadde vært død ei stund. Vi hadde ikke tatt røntgen på forhånd så visste ikke noe om antall, bare at ut fra Bris og hvor mye (les: lite) hun hadde lagt seg ut så var det ikke et stort kull. Jeg syns hun så ferdig ut, og en sjekk hos veterinær bekreftet det. Hun hadde bare denne valpen. Jeg mistenkte at det kunne være en eller flere døde valper, da jeg ikke har kjent liv. Har blitt trøstet med at det er vanskelig å kjenne liv når de er få, og spesielt om det bare er en, men jeg fikk dessverre rett denne gangen.\r\n\r\nDet var en alt annet enn ønskelig start på oppdretterkarrieren, som ser ut til å bli kortvarig. Bris kommer ikke til å bli parret igjen, da jeg ikke orker tanken på å gå igjennom noe lignende på nytt igjen. Bris på sin side har det etter forholdene fint, og hun sover godt ved siden av meg i sofaen nå, mens hun hviler bakbeina på meg. Oppi alt er jeg veldig glad for at hun fødte valpen normalt, og at vi kun trengte veterinær for å få bekreftet at hun var tom/ferdig (jeg turte ikke stole på meg selv der, uerfaren som jeg er).\r\n\r\nAlle som stod på valpelista og de som jeg har hatt kontakt med den siste måneden skal ha fått beskjed nå. Jeg håper ikke noen er avglemt, men ber om forståelse dersom det er noe som ikke har fått mail som har kontaktet meg – jeg har ikke helt fått hodet over vannet ettr den triste morgenen. Jeg grua jo for å sende ut mail til de som ikke kom til å få valp herfra, og nå måtte jeg dessverre gi den beskjeden til samtlige …